miercuri, 18 august 2010

Movies...

Imi plac filmele.Filmul pe care l-am revazut azi pentru a 6-a oara este ,,Nunta a la grec" sau My big fat greek wedding.O satira romantica la adresa grecilor stabiliti ,,in the middle of Chicago" si care se straduie din rasputeri sa isi pastreze traditiile, limbajul si ,,bucatareala" intr-o lume invadata de flagelul numit computer si lipsita de principii.
E interesanta ideea pe care a fost construit tot filmul si mai interesante si adevarate sunt momentele in care barbatul vrea sa se simta ,,capul familiei" , cel care are intotdeauna cele mai bune idei, cel din pricina caruia se intampla cele mai bune si favorabile lucruri in vietile celor din jur.Dar femeia?Femeia trebuie sa indeplineasca 3 misiuni foarte importante: 1.sa se marite cu un barbat grec; 2. sa faca copii ; 3. sa hraneasca intreaga familie pana in ultima zi din viata lor.
De asemenea e foarte interesant cum lumea este impartita in doua categorii :
1. greci
2. restul lumii care si-ar dori sa fie greci...si, evident!Cum de nu ne-am gandit noi la asta?Orice cuvant are la baza un cuvant grecesc.
De exemplu cuvantul KIMONO vine din grecescul kimona care inseamna iarna.Deci ce purtam iarna cand ne este frig? Un halat .Halat, kimono tot una e, prin urmare explicatia a fost realizata cu succes.


Dar de ce aberez eu toate astea? Fiindca vroiam dincolo de toate sa ajung la momentul in care i se spune protagonistei filmului, Toula, ,,nimeni nu ar trebui sa ne spuna cum sa ne traim viata sau ce ar trebui sa facem cu clipele noastre."
Cuvantul ,,movie" nu are la baza un cuvant grecesc, din cate stiu eu, dar poate nu stiu bine .Stiu ca s-ar traduce prin miscare.Viata inseamna o adevarata miscare.We move untill ... ne indeplinim visele , misiunea, dorintele.Ale noastre!

Va recomand cu tot dragul acest film.E un deliciu.Apropo, coloana sonora e minunata!
Have a nice day!

2 comentarii:

  1. movie are radacini in latina, de la vb. miscare. mi-a placut si mie filmul.
    ce ma-nerveaza "introduceti cuvantul... nu il scoti?
    :*)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi s-a facut dor sa vad iar filmul asta. Cred ca tocmai mi-am planificat seara cu ocazia asta.
    Subscriu la recomandarea lui!

    RăspundețiȘtergere